Google+ Το Ξέφωτο: To Koenigsegg Agera R των 1.115 PS

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

To Koenigsegg Agera R των 1.115 PS


Όσοι γνωρίζουν την Koenigsegg μάλλον δεν θα εκπλαγούν από την παρουσίαση αυτού του μοντέλου. Η σουηδική εταιρία έχει και στο παρελθόν παρουσιάσει αυτοκίνητα που συγκαταλέγονται μεταξύ των ισχυρότερων και ταχύτερων μοντέλων παραγωγής του κόσμου.

Στην περσινή έκθεση της Γενεύης η Koenigsegg παρουσίασε το Agera, ένα αυτοκίνητο με κινητήρα V8 4,7 lt που αποδίδει 910 PS και έχει μέγιστη ροπή 112 kgm.
Με δυνατότητα επιτάχυνσης 0-100 km/h σε 3,1 sec και τελική ταχύτητα που υπερβαίνει τα 390 km/h, το αυτοκίνητο αυτό ήταν ήδη αρκετά γρήγορο. Φέτος όμως οι Σουηδοί αποφάσισαν να δημιουργήσουν το ακόμη πιο εντυπωσιακό Agera R, το οποίο έχει κινητήρα V8 5,0 lt με διπλό turbo που αποδίδει 1.115 PS και έχει μέγιστη ροπή 122,3 kgm. Αυτή η απόδοση ωστόσο επιτυγχάνεται μόνο με βιοκαύσιμο E85. Με απλή βενζίνη 95 οκτανίων η μέγιστη ισχύ δεν ξεπερνά τους 940 PS και η μέγιστη ροπή τα 112,1 kgm.

Προκειμένου το Agera R να είναι σταθερό σε ταχύτητες κοντά στην τελική του (419 km/h!) τοποθετήθηκαν ειδικές ζάντες που δημιουργούν «εφέ τουρμπίνας» και ειδικά ελαστικά που εξελίχθηκαν από την Michelin αποκλειστικά γι’ αυτό το μοντέλο. Επίσης, οι άνθρωποι της Koenigsegg ζήτησαν από την επίσης σουηδική Thule να δημιουργήσει έναν αεροδυναμικό αποθηκευτικό χώρο οροφής, οποίος είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα.
Αναμφισβήτητα το Agera R θα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα στην Γενεύη.



http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...