Google+ Το Ξέφωτο: Rinspeed BamBoo, με πολύ τρέλα!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Rinspeed BamBoo, με πολύ τρέλα!

Δεν είναι ούτε η πρώτη και σίγουρα ούτε η τελευταία φορά που ο Rinspeed παρουσιάζει ένα πρωτότυπο μοντέλο με περίσσεια φαντασίας και μπόλικη τρέλα. Ο Ελβετός κατασκευαστής θα παρουσιάσει στο σαλόνι αυτοκινήτου το ιδιαίτερο BamBoo που σχεδιάστηκε από τον James Rizzi, καλλιτέχνη της ποπ σκηνής. Πηγή έμπνευσης για τον δημιουργό είναι οι καλοκαιρινές μέρες που πέρασε την δεκαετία του ’70 στην παραλία του St. Tropez.


Πίσω από τη ρετρό εμφάνιση το ελβετικό concept car διαθέτει αρκετά σύγχρονα στοιχεία όπως το αμάξωμα από συνθετικά υλικά και την εμπρός γρίλια που έχει την δυνατότητα απεικόνισης μηνυμάτων από το Facebook και άλλες διαδικτυακές διασυνδέσεις. Επίσης, υπάρχει αφαιρούμενη πάνινη οροφή δύο τμημάτων και 17άρες ζάντες της AEZ ενώ στο εσωτερικό τον πρώτο λόγο έχει το ιδιαίτερο ταμπλό, η γυμνή κολόνα του τιμονιού που σε γυρίζει χρόνια πίσω και διάφορα άλλα στοιχεία.

Το BamBoo είναι ηλεκτροκίνητο και ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 73 PS και 140 Nm ροπής. Το βάρος του φτάνει τα 1.090 kg και επιταχύνει σε 4,7 sec για τα 0-50 km/h με την τελική να φτάνει τα 120km/h. Τέλος, να πούμε πως η αυτονομία φτάνει περίπου τα 105 km.




http://www.protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...