Google+ Το Ξέφωτο: Ο πύργος της Σαγκάης!!

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ο πύργος της Σαγκάης!!


Το κτίριο REN είναι μια πρόταση  για την κατασκευή  ενός ξενοδοχείου το οποίο θα είναι, αθλητικό και συνεδριακό κέντρο  στη Σαγκάη . Το κτίριο έχει σχεδιαστεί να είναι δύο κτίρια τα οποία θα  συγχωνεύονται σε ένα. Το πρώτο κτίριο, εμπνευσμένο από το νερό, είναι αφιερωμένο στην λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και στεγάζει το το κέντρο των θαλάσσιων σπορ. 
Το  δεύτερο κτίριο είναι εμπνευσμένο από τη γη και είναι αφιερωμένο στο πνεύμα και φώτιση, και στεγάζει στις εγκαταστάσεις  του κέντρα συνεδρίων και συσκέψεων . Τα δύο κτίρια να πληρούν ένα ξενοδοχείο 1000 δωματίων, ένα κτίριο για τη ζωή και τη μορφή των κινεζικών χαρακτήρων ώστε να γίνει ένα αναγνωρίσιμο ορόσημο για την Παγκόσμια Έκθεση στην Κίνα.


 Μαζί, τα δύο κτίρια δημιουργούν έναν πύργο και μια αψίδα ταυτόχρονα.  Η αψίδα ορίζει ένα τετράγωνο για συγκεντρώσεις και δραστηριότητες, ακριβώς στον κεντρικό άξονα του κτιρίου με θέα στον ποταμό Huangpu. Η αρχή του Γιν Γιανγκ και τα πέντε στοιχεία του Feng Shui είναι ενσωματωμένα στην αρχιτεκτονική, δημιουργώντας ένα σύνδεσμο μεταξύ της αρχαίας σοφίας και τη σύγχρονη ευφορία της κινεζικής κουλτούρας. Το REN θα μπορούσε να είναι ο Πύργος του Άιφελ της Σαγκάης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...