Google+ Το Ξέφωτο: Ένα σπάνιο νησί με "κολώνες"!!!

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ένα σπάνιο νησί με "κολώνες"!!!


Το Staffa, (είναι το όνομα για το νησί στυλοβατών), είναι ένα νησί στηΣκωτία. Οι Βίκινγκ του έδωσαν αυτό το όνομα δεδομένου ότι ο κιονοειδής βασάλτης τους θύμιζε  τα σπίτια τους, τα οποία χτίστηκαν από τα κάθετα τοποθετημένα δέντρα. Το νησί είναι εξ ολοκλήρου ηφαιστειακής προέλευσης. Βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα δυτικά του νησιού Mull. Η έκταση του είναι 33 εκτάρια
 και μόνο μια οικογένεια έζησε εκεί στο 18ο αιώνα, αλλά εγκατάλειψε το νησί λόγω των χειμερινών θυελλών severere. Το νησί είναι ακατοίκητο για 2 αιώνες  τώρα.


Πολλές διάσημες προσωπικότητες επισκέφτηκαν το νησί αφότου ανακαλύφθηκε από το Sir Joseph Banks στο 18ο αιώνα. Ο Sir Joseph Banks συναρπάστηκε από τη φυσική ομορφιά των στηλών βασαλτών και του κύριου θαλάσσιου σπηλαίου που ονομάστηκε «σπηλιά Fingal». Μεταξύ των προεξεχόντων ανθρώπων που επισκέφτηκαν το νησί ήταν βασίλισσα Victoria και ο Felix Mendelssohn, οι οποίοι έφεραν αργότερα την περαιτέρω φήμη στο νησί .
Το Staffa είχε διάφορους ιδιοκτήτες και ήταν τελικά 'εγινε δωρεά από μια αμερικανική εταιρία την Jock Elliot Jr.  από τη Νέα Υόρκη το 1986 στην National Trust for Scotland.
Υπάρχει ένας χώρος αποβίβασης που χρησιμοποιείται για τις βάρκες των τουριστών ακριβώς βόρεια του νησιού, αλλά το ξεμπαρκάρισμα είναι μόνο δυνατό στις ήρεμες συνθήκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...