Google+ Το Ξέφωτο: Γιγάντιο μονόλεπτο από 84000 κέρματα

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Γιγάντιο μονόλεπτο από 84000 κέρματα

Perierga.gr - Τεράστιο κέρμα
Η Wander Matrich, από το Michigan των ΗΠΑ, χρειάστηκε τρεις μήνες εντατικής εργασίας για να δημιουργήσει ένα γιγάντιο κέρμα του ενός σεντ φτιαγμένο από 84000 κοινά κέρματα τους ενός σεντ επίσης.


 Η ιστορία ξεκίνησε το 2006 όταν μετά από ένα διαζύγιο η Wander έχασε το σπίτι της και έμεινε άνεργη έχοντας να μεγαλώσει δύο ανήλικες κόρες.  Άρχισε λοιπόν να δίνει σημασία ακόμη και στα κέρματα του ενός σεντ τα οποία τόσο αυτή όσο και οι κόρες της αποθήκευαν σε ένα κουμπαρά. Όταν στη συνέχεια βρήκε δουλειά όχι μόνο συνέχισε να μαζεύει τα μονόλεπτα αλλά σε κάθε πληρωμή έβαζε στον κουμπαρά 20$ σε μονόλεπτα και πάλι!

Perierga.gr - Τεράστιο κέρμα

Καθώς σιγά σιγά συγκεντώθηκε ένα σημαντικό ποσό η Wander δεν το αποταμίευσε στην τρέπεζα αλλά αποφάσισε να δημιουργήσει ένα τεράστιο νόμισμα του ενός σεντ χρησιμοποιώντας τα συγκεντρωμένα κέρματα, για να θυμάται πώς άλλαξε η τύχη της.

Perierga.gr - Τεράστιο κέρμα
Δουλεύοντας επί τρεις μήνες για 10-14 ώρες την ημέρα τοποθέτησε 84000 μικρά κέρματα σε ένα ξύλινο πλαίσιο, κολημμένα μεταξύ τους, ώστε να σχηματίσει ένα τεράστιο σεντ με διάμετρο 3 μέτρα και βάρος 545 κιλά!
Η δουλειά της ήταν τόσο καλή που κέρδισε την έκτη θέση σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές. Επίσης κέντρισε το ενδιαφέρον του μουσείου Ripley το οποίο, πρόσφατα, απέκτησε το έργο.
Το μήνυμα της κυρίας Matrich είναι ότι «Δεν έχει σημασία πόσα αποκτάς αλλά πόσα διατηρείς».

Perierga.gr - Τεράστιο κέρμα

http://perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...