Google+ Το Ξέφωτο: To ηλεκτροκίνητο Audi R8 στην παραγωγή!

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

To ηλεκτροκίνητο Audi R8 στην παραγωγή!


Την ώρα που η Ferrari ετοιμάζεται να παρουσιάσει  το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητό της, η Audi επισήμως επιβεβαίωσε πως θα προχωρήσει στην παραγωγή ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου supercar. Αυτό θα είναι το πρώτο made in Europe καθώς υπενθυμίζεται πως ήδη κυκλοφορεί στις ΗΠΑ το Τesla.

Το επερχόμενο της Audi θα βασίζεται στο πρωτότυπο E-tron που είχε παρουσιαστεί στην Φρανκφούρτη τον περασμένο Σεπτέμβριο και θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2012 σε περίπου 1.000 κομμάτια. Όσο για το κόστος του αναμένεται να είναι πιο ακριβό από το R8 λόγω της τεχνολογίας και το κόστος των μπαταριών. Συγκεκριμένα, θα εξοπλίζεται με μπαταρίες λιθίου-ιόντων ενώ σε καθένας από τους τροχούς θα κινείται ανεξάρτητα από τέσσερις συνολικά ηλεκτροκινητήρες.

Έτσι, το ηλεκτρικό supercar της Audi θα είναι τετρακίνητο και ενδεχομένως να είναι διθέσιο ενώ οι μπαταρίες θα επαναφορτίζονται το πολύ σε 8 ώρες με σπιτικό ρεύμα (σε δίκτυο υψηλότερης τάσης η διάρκεια θα πέφτει στο μισό). Οι μηχανικοί θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη αεροδυναμική του αμαξώματος ώστε ο αέρας να κατευθύνεται στο ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου και να ψύχει επαρκώς.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...