Google+ Το Ξέφωτο: Το νέο Jeep Compass

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Το νέο Jeep Compass


Μετά τα ανανεωμένα Patriot και Wrangler και το ολοκαίνουργιο Grand Cherokee ήρθε η ώρα της αλλαγής και του οικονομικότερου μοντέλου της γκάμας της Jeep, του Compass. Το ανανεωμένο μοντέλο λαμβάνει τη νέα σχεδιαστική γραμμή της εταιρείας την οποία εγκαινίασε πρόσφατα με το νέο Grand Cherokee. Πολλές αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο σύμφωνα με τους Αμερικανούς διαθέτει πιο καλής ποιότητας υλικά.

Μηχανικά, το Compass έχει αρκετές αλλαγές με βασικότερη την προσθήκη ενός νέου  μικρότερου κινητήρα, 2.000cc απόδοσης 158 ίππων. Ο υπάρχον 2,4lt των 170PS θα παραμείνει στην γκάμα όντας πλέον Euro5 και διαθέτοντας μικρότερη κατανάλωση. Ο 2λιτρος θα καταναλώνει περίπου 9,0 lt/100km στον  μικτό κύκλο (εντός και εκτός πόλης), ενώ με τον συγκεκριμένο κινητήρα το Compass θα διατίθεται και σε δικινητη έκδοση.

Σε ότι αφορά το σύστημα τετρακίνησης θα διαθέτει το γνώριμο ηλεκτρονικό Freedom Drive I, το οποίο σε κανονικές συνθήκες, δίνει όλη τη ροπή στον εμπρόσθιο άξονα, ενώ μπορεί να «μπλοκαριστεί» στο 50-50 με το πάτημα ενός κουμπιού. Για τους πιο extreme υποψήφιους αγοραστές θα υπάρχει και η έκδοση off road η οποία διαθέτει και κοντές σχέσεις.

Σε ότι αφορά τα κιβώτια ταχυτήτων, πέρα του γνώριμου χειροκίνητου 5τάχυτου, το νέο Compass θα διατίθεται και με το νέο αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων CVT2, πιυ είναι η εξέλιξη του CVT.
Το νέο Compass αναμένεται στους Ευρωπαϊκούς δρόμους μέχρι το καλοκαίρι…





protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...