Google+ Το Ξέφωτο: Το νέο Hyundai i40 στη Γενεύη!

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Το νέο Hyundai i40 στη Γενεύη!

Η κορεάτικη εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει τη δική της αντιπρόταση στη δύσκολη αρένα της μεσαίας οικογενειακής κατηγορίας, αρχικά σε έκδοση station wagon και εν συνεχεία στην κλασσική τετράθυρη.
 
Το νέο i40, που αναμένεται να πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στην Έκθεση της Γενεύης σε λιγότερο από τρεις μήνες από σήμερα, είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο στη γκάμα των κορεατών, όντας σχεδιασμένο αλλά και εξολοκλήρου εξελιγμένο στην Ευρώπη, στο τμήμα R&D της Hyundai, που εδρεύει στο Russelsheim της Γερμανίας. Σχεδιαστικά, η έκδοση station wagon, η οποία θα προηγηθεί της τετράθυρης, θα διαθέτει όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες-σκίτσα σύγχρονο παρουσιαστικό (που θυμίζει Volvo, είναι η αλήθεια…) και εξωτερικές διαστάσεις άνω των 4,7 μ. όσον αφορά στο μήκος και κοντά στα 1,8 και 2,7 σε σχέση με το πλάτος και το μεταξόνιο αντίστοιχα. Κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές του κρύβεται ένα εντελώς νέο δάπεδο, που σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί για την περίπτωση των νέων i40 το… πάντρεμα εκείνων των Elantra και Sonata. Στα τεχνολογικά highlights του αυτοκινήτου αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η προσαρμοζόμενη δέσμη φώτων και το σύστημα «αυτόματου» παρκαρίσματος.
 
Την κινητήρια δύναμη στα νέα i40 θα παρέχουν, με βάση τις ίδιες πάντα «διαρροές» (μέχρι στιγμής και κατά την πάγια τακτική τους, οι άνθρωποι της Hyundai κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους), θα παρέχουν οι γνωστοί κινητήρες της εταιρείας: δύο βενζινοκινητήρες στα 2,0 και 2,4 λίτρα, της γενιάς Theta, με ισχύ 174 και 200 ίππων αντίστοιχα, σε συνδυασμό με δύο πετρελαιοκινητήρες στα 1,7 λίτρα, με ισχύ κοντά στους 115 και 135 ίππους αντίστοιχα. Όλοι, πάντως, αναμένεται να συνδυάζονται με το διαδεδομένο πλέον σύστημα Start&Stop που μηδενίζει την κατανάλωση καυσίμου σε κατάσταση πλήρους ακινησίας του οχήματος.
 
Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Hyundai, το νέο i40 (σ.σ.: η έκδοση station wagon αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά πριν το καλοκαίρι, ενώ η τετράθυρη στα τέλη του 2011) θα τοποθετείται στην καρδιά της μεσαίας οικογενειακής κατηγορίας, με στόχο να αντιπαρατεθεί στα ισχυρά ονόματα του είδους, όπως είναι τα Toyota Avensis, Opel Insignia, Ford Mondeo κοκ.

4troxoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...