Google+ Το Ξέφωτο: Alfa Romeo&Maserati SUV με βάση το Grand Cherokee

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Alfa Romeo&Maserati SUV με βάση το Grand Cherokee


Οι πωλήσεις του νέου Grand Cherokee έχουν ήδη ξεκινήσει στην Αμερική σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία. Πράγμα που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Sergio Marchionne ο οποίος ανακοινώνει και επίσημα πλέον (σε σχετικές δηλώσεις του) τη χρήση της πλατφόρμας του Grand Cherokee από το ιταλικό γκρούπ. To νεότερο μέλος της οικογένειας των SUV της Jeep, εξελίχθηκε από κοινού με τη Daimler και έχει πολλά κοινά σημεία με την επόμενης γενιάς Mercedes ML, ενώ αποτελεί τη βάση για το επίσης νέο Dodge Durango.

Οι βλέψεις που έχει λοιπόν ο Marchionne είναι η εξέλιξη ενός SUV για την Alfa Romeo καθώς και για τη Maserati, με το Fiat Group να επιθυμεί έναν ικανό ανταγωνιστή απέναντι στους Γερμανούς των Audi, BMW, Mercedes, τη στιγμή που με την αντίστοιχη έκδοση από τη Maserati στοχεύει ακόμη υψηλότερα σε εταιρείες όπως η Range Rover και η Porsche!
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εκμεταλλευτούμε τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει στον τομέα εξέλιξης του νέου Grand Cherokee. To αυτοκίνητο φέρει σημαντικά στοιχεία που έχουμε έως σήμερα αγνοήσει».

Η εξέλιξη και κατασκευή του SUV για το ιταλικό γκρούπ αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες, στο εργοστάσιο του Detroit, ενώ τέλος, ο Marchionne τόνισε ότι η πλατφόρμα του Grand Cherokee μπορεί να φιλοξενήσει και ισχυρότερα μηχανικά σύνολα από τα τωρινά, αφήνοντας με τον τρόπο αυτό υπονοούμενο για τη χρήση κινητήρων ακόμη και από τη Ferrari (για τις εκδόσεις με το σήμα της Maserati)!


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...