Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010
Μην πλένετε το κοτόπουλο πριν από το μαγείρεμα
ΛΟΝΔΙΝΟ
Ενα από τα μεγαλύτερα λάθη της... κουζίνας είναι το πλύσιμο του κοτόπουλου πριν από το μαγείρεμα. Σύμφωνα με μελέτη ειδικών του βρετανικού φιλανθρωπικού οργανισμού Which τα τρία τέταρτα των καταναλωτών πλένουν το κοτόπουλο προτού το μαγειρέψουν με κίνδυνο να διασπείρουν βακτήρια στις επιφάνειες εργασίας της κουζίνας σε ακτίνα μέχρι και ενός μέτρου.
Πρόσφατα στοιχεία της βρετανικής Υπηρεσίας Προτύπων Τρο φίμων (FSΑ) έδειξαν ότι τα νωπά πουλερικά που αγοράζονται από κρεοπωλεία και σουπερμάρκετ σε ποσοστό της τάξεως του 65% είναι επιμολυσμένα με το καμπυλοβακτήριο, τον πιο μεγάλο «ένοχο» για τροφικές δηλητηριάσεις, οι οποίες εκδηλώνονται με συμπτώματα όπως η διάρροια και οι κράμπες στο στομάχι.
Ωστόσο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της FSΑ, η λύση για «εξολόθρευση» των επικίνδυνων βακτηρίων που πιθανώς... φιλοξενούνται στο κοτόπουλο δεν είναι το πλύσιμό του πριν από το μαγείρεμα. «Το νερό της βρύσης δεν απομακρύνει τα βακτήρια που προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις- αυτό συμβαίνει μόνο με το καλό μαγείρεμα. Πλένοντας το νωπό κοτόπουλο το πιθανότερο που μπορεί να επιτύχει κάποιος είναι να διασπείρει τα μικρόβια στην κουζίνα».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Θέλω να πω ότι: