Google+ Το Ξέφωτο: Η τελετή χωρισμού είναι η νέα μόδα

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Η τελετή χωρισμού είναι η νέα μόδα

Μετά από τα προσκλητήρια γάμου θα δεχόμαστε και προσκλητήρια χωρισμού… Ακούγεται απίστευτο και όμως είναι αληθινό! Υπάρχει τελετή χωρισμού και είναι το ίδιο επίσημη και εορταστική όπως είναι η γαμήλια τελετή.

Η ιδέα είναι του Ιάπωνα πωλητή Hiroki Terai, ο οποίος σκέφτηκε να υπάρχει μία επίσημη τελετή που θα σηματοδοτεί δημόσια την λήξη του έγγαμου βίου, πριν η υπόθεση του διαζυγίου οδηγήσει τους δύο συζύγους στα δικαστήρια.Ο Terai, λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο το «μέγαρο διαζυγίων» όπως ονομάζει την επιχείρηση εορτασμού διαζυγίων, στο Τόκυο της Ιαπωνίας.

Μέχρι στιγμής 25 ζευγάρια έχουν διοργανώσει αντίστοιχη τελετή πληρώνοντας το ποσό των...
600 ευρώ, το καθένα για να χωρίσουν… Ο πρωτοπόρος της τελετής διαζυγίων, ο Hiroki Terai, εμπνεύστηκε την ιδέα του, από το φιλικό ζευγάρι Fuji, που ήθελε να χωρίσει διατηρώντας όμως την αίσθηση ότι κάνει μία νέα αρχή στην ζωή του. Το τριαντάχρονο ζευγάρι έκανε μία συμβολική τελετή για την κοινή τους ζωή που τελείωνε, όπου παρουσία των συγγενών και των φίλων με ένα σφυρί οι δύο νέοι κατέστρεψαν την βέρα τους με την ίδια αισιοδοξία που τους ένωσε.

Ο Fuji μετά την τελετή χωρισμού δήλωσε: «Όταν σπάσαμε μαζί το δαχτυλίδι, ένιωσα ότι πραγματικά είχε έρθει το τέλος και η καρδιά και η ψυχή μου ένιωσαν να αναζωογονούνται. Τώρα νιώθω πραγματικά ότι μπορώ να έχω μία καινούργια ζωή και να ξεκινήσω από την αρχή». Αλλά και η επί οκτώ χρόνια σύζυγός του εξέφρασε την ίδια ανακούφιση «Την στιγμή που είδα το σπασμένο δαχτυλίδι είπα μέσα μου ‘ναι! αυτό σε κάνει να νιώθεις τόσο καλά!».

Ο αριθμός των διαζυγίων αυξάνεται στην Ιαπωνία με ραγδαίους ρυθμούς, αφού μόνο το 2008 κατεγράφησαν περίπου 251.000 διαζύγια. Η πράξη που κάποτε θεωρούνταν ταμπού στην Ιαπωνία τώρα έχει ξεπεραστεί σαν ιδέα και αυτό το γεγονός αποδίδεται εν μέρει στην οικονομική κρίση, που «σκοτώνει» τον έρωτα, κάνοντας την ιδέα του Terai να αποδεικνύεται αληθινό χρυσορυχείο.

Μάλιστα τον ερχόμενο μήνα επεκτείνεται την επιχείρησή του στη Νότια Κορέα, όπου πρόκειται να χωρίσει ένα ζευγάρι από την Σεούλ. Ο ίδιος λέει: «Ξεκίνησα αυτού του είδους τις τελετές σκεπτόμενος ότι πρέπει να υπάρχει ένας θετικός τρόπος για να δώσει κανείς τέλος στον γάμο του και να προχωρήσει έχοντας δώσει όρκο, ενώπιον των αγαπημένων του, ότι θα ξεκινήσει ξανά την ζωή του από την αρχή». 
rokakias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...