Google+ Το Ξέφωτο: Ισόβιοι φακοί επαφής

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ισόβιοι φακοί επαφής


"Πολλά υποσχόμενοι οι ενδοφθάλμιοι φακοί υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες... Στην ιστορία ίσως περάσει πολύ σύντομα η επέμβαση μείωσης της μυωπίας με ακτίνες λέιζερ. Αντικαταστάτης της μεθόδου είναι οι ενδοφθάλμιοι φακοί. Στο μέλλον, όσοι πάσχουν από μυωπία και ειδικότερα οι ασθενείς με σοβαρότερο πρόβλημα, θα μπορούν να απαλλάσσονται από αυτήν χωρίς λέιζερ. Η νέα μέθοδος είναι πολλά υποσχόμενη και ήδη αρκετοί επιστήμονες την προτιμούν!
Είναι γεγονός ότι μέχρι τώρα πολλοί ασθενείς ανά τον κόσμο φορούν φακούς επαφής και δεν προτιμούν το λέιζερ ως λύση στο πρόβλημά τους. Οι επιστήμονες εδώ και χρόνια κάνουν όλο και περισσότερες μελέτες σχετικά με νέες μεθόδους θεραπείας, καθώς η μυωπία βασανίζει περίπου έναν στους τέσσερις ανθρώπους. Τώρα Βρετανοί επιστήμονες εξηγούν ότι η νέα μέθοδος με τους πρωτοποριακούς φακούς στο μέλλον θα είναι πιο διαδεδομένη απ’ ό,τι η θεραπεία με το λέιζερ.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής τους οι λεπτοί πλαστικοί φακοί εισάγονται στο μάτι και «συρράπτονται» είτε πίσω από την κόρη του ματιού είτε μπροστά από την ίριδα. Σε αντίθεση με αυτή την επέμβαση, στο λέιζερ για να έχουμε τα θεμιτά αποτελέσματα ένα μέρος του κερατοειδούς χιτώνα κόβεται και απομακρύνεται από το μάτι.Σύμφωνα με τους ειδικούς και οι δύο θεραπείες λειτουργούν πανομοιότυπα, καθώς αλλάζουν τον τρόπο που δέχεται το μάτι το φως και επαναφέρουν την ικανότητα της εστίασης.
Τρεις πειραματικές διαδικασίες και 132 εθελοντές χρειάστηκαν οι επιστήμονες για να καταλήξουν στις ορατές μέχρι τώρα διαφορές και ομοιότητες των δύο μεθόδων. Οσον αφορά λοιπόν τη νέα θεραπεία, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερη για όσους διαθέτουν μυωπία σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αν και ακόμα είναι λίγοι αυτοί που έχουν δοκιμάσει τους ενδοφθάλμιους φακούς, πρόκειται για επανάσταση στη θεραπεία της μυωπίας. Ωστόσο, ο νέος τρόπος καταπολέμησης της μυωπίας δεν αποτελεί ακόμα καθιερωμένη κλινική θεραπεία, μιας και τα δοκιμαστικά στάδια δεν έχουν τελειώσει. Πάντως, έναν χρόνο μετά τη θεραπεία των ασθενών είτε με λέιζερ είτε με τους φακούς και οι δύο ομάδες είχαν πλήρη όραση.

rc-cafe.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...