Καλησπέρα!!
Σας γράφω αυτή τη συνταγή γιατί όπου κι αν κοίταγα για συνταγές για παγωτά, οι μόνες που έβρισκα περιείχαν τις λέξεις "παγωτομηχανή", "να το ανακατεύετε συνέχεια" κλπ!!!
Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μία συνάδελφός μου και είναι για παγωτό βανίλια. Μου αρέσει γιατί έχει έντονη γεύση βανίλιας (να σας δώσω να καταλάβετε λατρεύω το ρυζάλευρο που έτρωγε ο γιος μου!). Φυσικά, μπορεί κανείς να βάλει κακάο ή να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό:
Σας γράφω αυτή τη συνταγή γιατί όπου κι αν κοίταγα για συνταγές για παγωτά, οι μόνες που έβρισκα περιείχαν τις λέξεις "παγωτομηχανή", "να το ανακατεύετε συνέχεια" κλπ!!!
Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μία συνάδελφός μου και είναι για παγωτό βανίλια. Μου αρέσει γιατί έχει έντονη γεύση βανίλιας (να σας δώσω να καταλάβετε λατρεύω το ρυζάλευρο που έτρωγε ο γιος μου!). Φυσικά, μπορεί κανείς να βάλει κακάο ή να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό:
Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
Βάζουμε για 24 ώρες το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα γάλακτος στο ψυγείο πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Μετά, τα ανακατεύουμε όλα μαζί (και τις βανίλιες) με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
Βάζουμε για 24 ώρες το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα γάλακτος στο ψυγείο πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Μετά, τα ανακατεύουμε όλα μαζί (και τις βανίλιες) με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και στην κατάψυξη και την επόμενη μέρα... νάτο το παγωτό!!
hamomilaki.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Θέλω να πω ότι: