Google+ Το Ξέφωτο: Τα πάντα για το Audi Q3!

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Τα πάντα για το Audi Q3!

Αισθητικά, το νέο μοντέλο έχει αρκετές επιρροές από τα μεγαλύτερα Q5 και Q7, αλλά και ορισμένα στοιχεία από το Α1. Στο εμπρός μέρος του Q3 υπάρχει η γνώριμη εικόνα με την ενιαία γρίλια, αλλά και LED φώτα ημέρας (χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των σύγχρονων Audi). Η οροφή είναι κεκλιμένη στο πίσω μέρος, γεγονός που χαρίζει πιο επιθετικό και νεανικό σχήμα, αλλά και ιδιαίτερα καλό συντελεστή οπισθέλκουσας (0,32).



Ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι αρκετά μεγάλος, καθώς κυμαίνεται από 460 lt έως 1.365 lt (με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα). Στο εσωτερικό η εικόνα θυμίζει περισσότερο τη λιτή αισθητική του Α1 και η προαιρετική οθόνη επτά ιντσών του συστήματος επικοινωνίας και ενημέρωσης είναι αναδιπλούμενη και τοποθετείται στο επάνω μέρος του ταμπλό.
Το Q3 είναι το μικρότερο SUV μοντέλο της Audi, καθώς έχει μήκος 4,39 m, πλάτος 1,83 m και ύψος 1,60 m (είναι δηλαδή 240 mm μικρότερο, 50 mm πιο στενό και 53 mm κοντύτερο από το Q5).
Το πάτωμα πάνω στο οποίο βασίζεται είναι αυτό του VW Tiguan, γεγονός που δεν μας εκπλήσσει, καθώς είναι γνωστή η τακτική του ομίλου VW να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις πλατφόρμες που εξελίσσει. Οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι έχουν κρατήσει αρκετά χαμηλά το συνολικό βάρος με τη χρήση ελαφριών υλικών, όπως αλουμίνιο, σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

Αρχικά το Audi Q3 θα διατίθεται με τρεις δίλιτρους κινητήρες: έναν 2.0 TFSI με 170 PS, έναν 2.0 TFSI με 211 PS και έναν 2.0 TDI (πετρελαίου) με 177 PS. Αργότερα στην γκάμα θα προστεθεί ένας ακόμη κινητήρας πετρελαίου 2.0 TDI με 140 PS, ο οποίος θα έχει μικτή κατανάλωση μόλις 5,2 lt/100 km.
Οι κινητήρες με απόδοση 211 PS και 177 PS θα συνδυάζονται με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S Tronic, ενώ οι άλλοι δύο με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Επίσης, όλες οι εκδόσεις θα διατίθενται με το σύστημα τετρακίνησης Quattro, εκτός από την έκδοση με τον κινητήρα 140 PS, που θα είναι προσθιοκίνητη.
Αναλυτικές επιδόσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, όμως οι Γερμανοί δήλωσαν ότι η ταχύτερη έκδοση με τους 211 PS θα κάνει τα 0-100 km/h σε 6,9 sec και θα έχει τελική ταχύτητα 230 km/h.

Το Audi Q3 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από τον προσεχή Ιούνιο, με βασική τιμή 29.900 ευρώ (στη Γερμανία).






http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...