Google+ Το Ξέφωτο: Ένα απίθανο αντισεισμικό-οικολογικό κτίριο!!

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ένα απίθανο αντισεισμικό-οικολογικό κτίριο!!


 Σε μια εποχή όπου έχουμε πολύ συχνά σεισμούς, το πιο σημαντικό θέμα των μηχανικών είναι η αντοχή στους κλυδωνισμούς. Η  OFIS Architecture έχει δημιουργήσει τον πύργο “All-Seasons Tent Tower”κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι η αντοχή στους σεισμούς. Το έργο αποτελείτε από δυο κυλινδρικούς πύργους που τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια και μέσα σε αυτούς υπάρχουν εστιατόρια, διαμερίσματα. καταστήματα, επιχειρηματικά κέντρα, κέντρα Spa, πισίνα, μπαρ και εσωτερικό γκαράζ.

 Οι εξωτερικές όψεις των πύργων καλύπτονται με μια κυτταρική μεμβράνη  που είναι εξοπλισμένη με ηλιακά συστήματα σκίασης για την αξιοποίηση του ηλίου το καλοκαίρι. Την ίδια στιγμή το ίδιο σύστημα παρέχει ψύξη το καλοκαίρι και θέρμανση το χειμώνα. Η στέγη είναι καλυμμένη με ηλιακούς συλλέκτες που θα παρέχουν ενέργεια όλες τις εποχές του χρόνου.


Το καλοκαίρι η κυψελοειδής πρόσοψη  είναι καλυμμένη με πράσινο που θα φυτευτούν στις βεράντες των πύργων. Το έργο αυτό παρουσιάστηκε στο διαγωνισμό για το ξενοδοχείο της Mercedes-Benz στο Ερεβάν της Αρμενίας. Η κατασκευή του είναι ικανή να αντέχει σεισμούς μέσω ενός συστήματος πυρήνων σκυροδέματος και συνθέτουν στήλες οι οποίες εξασφαλίζουν τη σταθερότητα της κατασκευής.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...