Google+ Το Ξέφωτο: Ιατρική σοκολάτα

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ιατρική σοκολάτα

Μία νέα σοκολάτα απαλαγμένη από βλαβερές ιδιότητες του κακάο, αλλά με όλες τις ωφέλιμες για τον οργανισμό κατασκευάζουν επιστήμονες με βάση το DNA του κακάο.
«Μην τρως πολλές σοκολάτες, θα χαλάσεις τα δόντια σου», ήταν η φράση που σχεδόν βασάνιζε τα παιδικά μας χρόνια.
Ωστόσο, οι ερευνητές αναφέρουν πως σε λίγο καιρό θα τρώμε σοκολάτες με εντολή γιατρού, καθώς η αποκωδικοποίηση του DNA του κακάο, θα επιτρέψει τη δημιουργία σοκολάτας που θα καταπολεμά προβλήματα υγείας.
O δρ Χάουαρντ Σαπίρο, καθηγητής περιβαλλοντικών επιστημών του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, εκτίμησε ότι οι επιστήμονες ήδη μελετούν διεξοδικά το DNA του κακάο που περιέχει περίπου 35.000 γονίδια, προκειμένου να βρουν τρόπους να βελτιώσουν τα οφέλη της σοκολάτας για την υγεία, την ποιότητα, τη γεύση και την θρεπτική αξία της.
Σύμφωνα με το BBC και την Daily Telegraph, οι επιστήμονες προσπαθούν να αυξήσουν τις ουσίες φλαβονόλες που περιέχονται στο φυτό του κακάο και οι οποίες καταπολεμούν την υψηλή πίεση του αίματος και ωφελούν το καρδιαγγειακό σύστημα.
Οι ερευνητές της βιομηχανίας τροφίμων ευελπιστούν μάλιστα ότι θα αυξήσουν άλλες υγιεινές ιδιότητες που κατά καιρούς έχουν αποδοθεί στη σοκολάτα, όπως ότι βελτιώνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες και καταπολεμά το διαβήτη, ενώ θα προσπαθήσουν να κάνουν πιο υγιεινό το λίπος που περιέχει.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...