Google+ Το Ξέφωτο: Human car

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Human car


Με τις νέες ιδέες και τεχνολογίες έχουμε δει πολλές νέες ανακαλύψεις και οι οικολόγοι επιτέλους νοιώθουν οτι κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος και ενεργοποιούν τους πολίτες μεταδίδοντας τους συνείδηση για το περιβάλλον. Σας παρουσιάζουμε το HumanCar Imagine PS, ένα νέο υβριδικό όχημα το οποίο δουλέυει με την ανθρώπινη δύναμη και έναν ηλεκτροκινητήρα.
Δεν είναι αστείο είναι πραγματικότητα! Το όχημα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100 χλμ/ώρα σε ευθεία και επίπεδη επιφάνεια και 50 χλμ/ώρα σε ανηφόρα με ευνοϊκές συνθήκες. Το όχημα είναι τύπο low-mass vehicle ή LMV το οποίο σημαίνει οτι είνα εξαιρετικά ελαφρύ.


Το όχημα είναι δημιούργημα του Charles Samuel Greenwood. Ο οποίος προσπαθεί να κατασκευάσει όχημα το οποίο να κινείται με ανθρώπινη δύναμη απο το 1968.

Σύμφωνα με τον ίδιο το σύστημα με τα πεντάλ που όλοι γνωρίζουμε απο τα ποδήλατα δεν παράγει αρκετή ενέργεια για αυτόν τον σκοπό, και έτσι στηρίζεται στην τεχνική του "τραβήγματος".

Σύμφωνα με τον ίδιο το σύστημα είναι πολύ εύκολο στην χρήση του και άνθρωποι ακόμα και μέσης ηλικίας μπορούν να τα καταφέρουν. Το Imagine Power Station μπορεί να χωρέσει 4 άνθρώπους άνετα και μπορεί να κινείται με την δική τους και μόνο ενέργεια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και το υβριδικό σύστημα (ανθρώπινη δύναμη/ηλεκτρική ενέργεια).

Το σασί του αυτοκινήτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο μέλλον. Σύντομα θα κυκλοφορίσει και η έκδοση με καμπίνα, ηλεκτρικό ραδιόφωνο και ακόμα και σύστημα GPS. Προς το παρόν η τιμή του αυτοκινήτου είναι 15,500 δολάρια.


Ο καθηγητής προσπαθεί να αναπτύξει και αυτοκίνητο τύπου σεντάν. Ο στόχος είναι να παραχθούν τουλάχιστον 800 τέτοια αυτοκίνητα, ενώ ήδη έχουν
παραγγελίες για 100 οχήματα.







e-protasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...