Google+ Το Ξέφωτο: Why by Hermes: One of a kind

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Why by Hermes: One of a kind


Ενα yacht που δεν μοιάζει με κανένα άλλο· κατά γενική ομολογία, μάλιστα, θα αφήσει το δικό του, ανεξίτηλο στίγμα στην ιστορία της ναυπηγικής. Οι λόγοι είναι προφανείς.

Ε ν αρχη ην η συμφωνία που κλείστηκε μεταξύ δύο παγκόσμιων κολοσσών: Του ναυπηγείου ιστιοπλοϊκών και μηχανοκίνητων σκαφών Wally και του γαλλικού οίκου μόδας Hermes. Πολλοί ήταν εκείνοι που στοιχημάτισαν ότι το όλο θέμα θα καταλήξει σε φιάσκο. Το γιατί ήταν απλό: Από τη μία πλευρά, υπήρχε ένας οίκος μόδας που αγαπά το κλασικό και από την άλλη, ένας κατασκευαστής που εκπλήσσει με τις υπερβολές του.
Το όνειρο, πάντως, όπως υποστήριξαν ο Louca Bassani Antivari, CEO της Wally, και ο Pierre Alexis Dumas, καλλιτεχνικός διευθυντής της Hermes, ήταν κοινό: Η κατασκευή ενός πλωτού, κινούμενου νησιού, που θα αποτελεί ύμνο στην ελευθερία, θα παρέχει κάθε ανεξαρτησία και θα ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες. Τελικά, τα κατάφεραν, δημιουργώντας ένα πλωτό θαύμα που κοστίζει 90 εκατ. λίρες.

Why by Hermes: One of a kind

Η αναλογία των διαστάσεών του δεν έχει προηγούμενο στον χώρο της ναυπηγικής: Το μήκος του ανέρχεται στα 58 μ. και το πλάτος του στα 36 μ. ενώ οι επιφάνειες των καταστρωμάτων του φθάνουν, συνολικά, τα 3.400 τ.μ. Οσο για την αξιοπλοΐα του, αυτή κρίθηκε επαρκής ύστερα από εκτεταμένες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε πειραματική δεξαμενή στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.
Η πρύμνη είναι η πρώτη που αιχμαλωτίζει το βλέμμα, μέσα από το απίστευτο πλάτος της, θυμίζοντας παραλία, με το νερό να αγγίζει τις παρυφές της. Τα δύο επίπεδα λειτουργούν συνδυαστικά. Οσο για το εσωτερικό, οι αρχές του μινιμαλισμού έχουν την τιμητική τους σε μια ατμόσφαιρα με απέριττο σχεδιασμό και εκλεπτυσμένα φινιρίσματα.
Η αιχμή της τεχνολογίας του εκφράζεται κυρίως από την οροφή της υπερκατασκευής, η οποία εκτείνεται σε 900 τ.μ. και φιλοξενεί φωτοβολταϊκά στοιχεία που είναι σε θέση να εξοικονομούν μέχρι 200 τόνους diesel τον χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...