Google+ Το Ξέφωτο: Αστικές Ταράτσες: φτιάξτε τη δική σας

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Αστικές Ταράτσες: φτιάξτε τη δική σας


Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και στην Αμερική, τα roof gardens ή τα green roofs, όπως τα ονομάζουν λόγω της οικολογικής τους σημασίας, είναι το up and coming trend. Είτε λοιπόν μένετε σε πολυκατοικία, είτε σας ανήκει η ταράτσα, μπείτε στη διαδικασία να δημιουργήσετε τον δικό σας παράδεισο, και μάλιστα με θέα.


Ακολουθείστε μερικά απλά βήματα και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι:

 ·    Σιγουρευτείτε ότι έχετε εύκολη πρόσβαση στην ταράτσα, έτσι ώστε να μπορείτε να την επισκέπτεστε συχνά, με την παρέα σας ή απλά για να την περιποιηθείτε. Επίσης, πρέπει να μάθετε αν η ταράτσα έχει καλή μόνωση κι εάν μπορεί να καλλιεργηθεί. Καλό θα ήταν για μία φορά να καλέσετε έναν κηπουρό, να σας δώσει μερικές βασικές συμβουλές.

 ·    Μπορείτε να φτιάξετε ό,τι κήπο θέλετε. Προμηθευτείτε κι ένα απλό βιβλίο κηπουρικής για να πάρετε ιδέες και ξεκινήστε. Μπορείτε να φυτέψετε τα δικά σας οπωροκηπευτικά, να έχετε γλαστράκια με μυρωδικά, ιδανικά και για το μαγείρεμα, να διακοσμήσετε με χλοοτάπητα, να παίξετε με δεντράκια, λουλούδια, κάκτους, χρώματα και στιλ. Τα απαραίτητα εργαλεία κήπου μπορείτε να βρείτε στο LEROY MERLIN.

 ·    Από διακοσμητική άποψη, με ελάχιστα χρήματα μπορείτε να κάνετε θαύματα: μαζέψτε βότσαλα από τις αγαπημένες σας παραλίες και βάλτε τα σε διαφανή βάζα. Τοποθετήστε πάνω τους κεράκια. Αγοράστε όσα μέτρα καλαμωτή χρειάζεστε για να δώσετε μια πιο καλοκαιρινή αίσθηση στο χώρο αλλά και για να απόφευγε τα αδιάκριτα βλέμματα. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να τη διακοσμήσετε με κοχύλια, να βάψετε τα καλάμια στα αγαπημένα σας χρώματα ή να κρεμάσετε φωτάκια.  Η επένδυση με ξύλινο πάτωμα προσδίδει γοητεία στον υπέργειο παράδεισό σας.





nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...